Choose language
viessmann

Viessmann Oy

Excel vaihtui matkalaskuohjelmaan

Viessmann Oy otti käyttöönsä Visma.net Expense matka- ja kululaskuohjelman ja luopui Excelin käytöstä.

Viessmann Oy on saksalaisen Viessmann Groupin tytäryhtiö

Yritys maahantuo Suomeen emoyhtiönsä valmistamia lämmityslaitteita ja myy niitä LV-alan asennusliikkeille ympäri Suomen. Päätuotteita ovat lämpöpumput ja keskisuuret sekä suuret öljykattilat.

Tarve:

Valmis ohjelma, joka laskisi päivärahat ja kilometrit luotettavasti automaation avulla

Hyödyt:

Kuittien kuvaaminen onnistuu kätevästi kännykällä. Tietojen kirjaus ohjelmistoon käy ajasta ja paikasta riippumatta ja matkalaskujen tekeminen on nopeaa ja helppoa. Kaikki matka- ja kululaskut ovat tallessa samassa paikassa.

Viessmann Oy otti käyttöönsä Visma.net Expense matka- ja kululaskuohjelman keväällä 2017

Tätä ennen matka- ja kululaskut kirjattiin Excel-taulukkoon, johon oli rakennettu kaavat päivärahoja ja kilometrikorvauksia varten. Tiedosto oli jaettu yhteiseen kansioon, missä se oli henkilöstön käytettävissä.

– Excel-taulukon käyttäminen toimi kohtalaisen hyvin mutta aktiivisimmille myyjillemme se oli työläs silloin kun kirjattavia tapahtumia oli paljon, kertoo Anne-Mari Keskitalo, Viessmann Oy:n Office Manager.

– Tarve matkalaskuohjelmaan syntyikin myyjiemme keskuudessa. He kaipasivat valmista ohjelmaa, joka laskisi päivärahat ja kilometrit luotettavasti automaation avulla.

Eräs Viessmannin myyjistä oli edellisessä työpaikassaan käyttänyt Visma.net Expenseä ja suositteli ohjelmaa. Koska yrityksen käytössä oli muitakin Visman ohjelmistoja, koettiin matkalaskuohjelman hankkiminen tutulta toimittajalta luonnolliseksi.

" Kyllähän matkalaskujen tekeminen ohjelmistolla on nopeampaa ja varmempaa. Voin luottaa siihen, että ohjelma laskee kaiken oikein, eikä tarvitse itse tarkastella laskuja. Hyvää on myös se, että nyt kaikki matka- ja kululaskut ovat tallessa samassa paikassa. "

Anne-Mari Keskitalo

Viessmann Oy

 

Miten matkalaskuohjelman käyttö eroaa Excelistä?

– Suurin ero matkalaskuohjelman ja Excelin käytössä mielestäni on päivärahojen laskeminen. Vaikka Exceliin on mahdollista rakentaa monenlaisia kaavoja, ei se automaattisesti osaa laskea päivärahan osuutta matkan aloitus- ja lopetusajan perusteella. Tässähän on huomioitava ateriat ja muut kulut, kuvaa Keskitalo.

Keskitalon mielestä Visma.net Expensen käyttö on koettu hyödylliseksi.

–Kyllähän matkalaskujen tekeminen ohjelmistolla on nopeampaa ja varmempaa. Voin luottaa siihen, että ohjelma laskee kaiken oikein, eikä tarvitse itse tarkastella laskuja. Hyvää on myös se, että nyt kaikki matka- ja kululaskut ovat tallessa samassa paikassa.

Visma.net Expense tuo joustavuutta työntekoon

Viessmann on ottanut Visma.net Expensen käyttöön eniten matkustaville myyjilleen. Käyttäjien palautteen perusteella pilvipalveluna toimiva Expense on tuonut joustavuutta työntekoon. Lisäksi mobiilisovellus on tehnyt kuittien kuvaamisen käteväksi ja helpottanut työtä matkan aikana.

– Visma.net Expensen käyttöönotto hoidettiin etäyhteyden välityksellä ja siihen meni noin tunti työaikaa. Konsultti kävi toiminnallisuudet kohta kohdalta läpi ja muita koulutuksia ei tarvittu. Ohjelma tuntui alusta lähtien loogiselta käyttää ja ulkoasu on mielestäni selkeä. Lisäksi yksi myyjistämme oli käyttänyt Visma.net Expenseä aiemminkin, joten hän osasi myös neuvoa muita käyttäjiä, Keskitalo kertoo.

Suosittelisitko Expenseä muille yrityksille?

– Kyllä, ehdottomasti. Visma.net Expense on helppokäyttöinen ja joustava matkalaskuohjelma, Keskitalo toteaa.